ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Κατασκευή ιστοσελίδων 10 συμβουλές για τέλειο site

κατασκευη-ιστοσελιδων

Κατασκευή ιστοσελίδων 10 συμβουλές για τέλειο site

Πως μπορείτε να σχεδιάσετε και να κατασκευάσετε το πρώτο σας site σε WordPress

Η κατασκεύη  ιστοσελίδων δεν είναι και το πιο απλό πράγμα για ένας νέο επιχειρηματία στο ίντερνετ. Άμα θέλετε να φτιάξετε ένα blog, site ή να κατασκευάσετε ένα e-shop θα πρέπει να προσέξετε αρκετά σημαντικά πράγματα από την αρχή.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω τα σημαντικότερα  μυστικά της κατασκευής ιστοσελίδων.

Γιατί πρέπει να διαβάσετε οπωσδήποτε αυτό το blog post:

  1. Γιατί θα σας γλιτώσω από πάρα πολύ χρόνο και χρήμα
  2. Γιατί θα σας βγάλω το site σας εγγυημένα στην πρώτη σελίδα της Google μέσα σε τρεις μήνες από στιγμής κατασκευής του.
  3. Γιατί θα σας δημιουργήσω ένα πλήρως δυναμικό site
  4. Γιατί το site σας θα έχει σχεδιαστική προοπτική δεκαετίας. Δηλαδή μετά από 2 ή 3 χρόνια δεν θα απαιτεί επανασχεδιασμό ή redesign γιατί δεν θα δείχνει απαρχαιωμένο, όπως το 80% των sites.
  5. Γιατί θα είναι σχεδιασμένο για traffic και θα έχετε τη μέγιστη επισκεψιμότητα που μπορείτε να έχετε και τις μέγιστες μετατροπές επισκεπτών σε πελατών.
  6. Γιατί το site σας είναι ηλεκτρονική επιχείρηση και θα μπορέσετε να βγάλετε λεφτά από αυτό. Πόσα λεφτά; Άμα είστε επαγγελματίας θα έχετε και τα ανάλογα επαγγελματικά αποτελέσματα.
  7. Γιατί ο τρόπος κατασκευής ιστοσελίδων που προτείνω έχει 3 σε 1! Blog, site και e-shop μαζί!

 

1. Επιλέξτε τις σωστές λέξεις κλειδιά

Ξεκινήστε με τον τερματισμό στο νου σας. Τερματίζετε νικητές όταν κάποιος πληκτρολογεί τη λέξη κλειδί που επιθυμείτε στη Google και βρίσκει το site σας στην πρώτη σελίδα μην πω στο πρώτο αποτέλεσμα. Αυτό είναι όλο. Γιαυτό κάποιος ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή ιστοσελίδων.

Μια από τις δυσκολότερες εργασίες για έναν web master είναι η επιλογή των λέξεων αναζήτησης τις οποίες θέλει να συνδέσει με τη σελίδα του.

Δυστυχώς, δεν είναι πρακτικά δυνατό να καλύψει κανείς το σύνολο των δυνατών χρήσιμων συνδυασμών λέξεων. Έτσι πρέπει να επιλεγούν με μεγάλη προσοχή λίγες 2 ή 3 λέξεις και να σχεδιαστεί η σελίδα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδει καλύτερα με αυτές δηλαδή εμφανίζεται σε καλύτερη σειρά μετά από μια αναζήτηση. Αυτό σημαίνει και άλλωστε βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για κάποια λέξη κλειδί. Δεν κάνω SEO για να κάνω SEO.

Για να γίνετε καλοί στις λέξεις κλειδιά, πρέπει να γίνετε αστέρια στο Google Adwords. Μάθετε να το παίζετε στα δάχτυλα σας. Με την ίδια ευκολία και απόλαυση που τρώτε ένα μιλφείγ, με την ίδια ευκολία θα πρέπει να βρίσκετε τα money keywords.

2. Τοποθετήστε χρήσιμο περιεχόμενο που να αφορά τους επισκέπτες

Πριν κάνετε οτιδήποτε αναρωτηθείτε:

Σε ποιόν απευθύνεται το site μου;
Τι θέλουν από ένα τέτοιο website;
Τι θέλουμε εμείς να πετύχουμε με αυτό το website;

3. Χρησιμοποιήστε μόνο WordPress και αποφύγετε όλα τα άλλα

Μην κάνετε σαν πεντάχρονα επειδή σας γυάλισε το OS Cart, επειδή το drupal είναι όμορφο ή ο ξάδερφος σας ξέρει Joomla! Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν WordPress. Γιατί άραγε;

Γιατί το 75% των αποτελεσμάτων στην πρώτη σελίδα της Google είναι WordPress sites.

Γιατί είναι τα πιο εξελιγμένα προγραμματιστικά παγκοσμίως.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Δεν μας ενδιαφέρει να φτιάξετε ένα καλό site, μας ενδιαφέρει να φτιάξετε ένα καλύτερο site. Απλό;

4. Χρησιμοποιήστε ελληνικό web hosting

Τα 2 δευτερόλεπτα σε ταχύτερο χρόνο φόρτωσης κάνουν τη διαφορά, όχι μόνο στο SEO, αλλά και στην ποιότητα. Αν δεν ξέρετε από σε ποια εταιρεία hosting να απευθυνθείτε, τότε μπορείτε να επιλέξετε την TopHost και linux server φυσικά.

Το ελληνικό hosting είναι πιο ακριβό από αυτό του εξωτερικού, αλλά τα λίγα ευρώ παραπάνω αξίζουν τον κόπο. Ειδικά εάν το site σας απευθύνεται στην ελληνική αγορά, τότε θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε hosting το οποίο γεωγραφικά να βρίσκεται εκεί που είναι η αγορά σας, στην Αθήνα για παράδειγμα και όχι κάπου αλλού.

5. Τοποθετήστε τις σωστές λέξεις κλειδιά στρατηγικά σε όλο το site

Εμπλουτίστε το site σας με keywords. Όπως σας είπα και πριν βρείτε τα money keywords, δηλαδή ποιες λέξεις κλειδιά σας φέρνουν λεφτά. Πάνω σε αυτές θα κατασκευάσετε όλο το οικοδόμημα που λέγεται κερδοφόρο site.

Μην μπερδεύεστε άλλο. Υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες στο ίντερνετ που φτιάχνουν sites και έχουν αστραφτερά γραφεία, αντιπροσώπους, telemarketing κτλ.  Δεν έχουν όμως αυτό που χρειάζεστε. Τώρα που μιλάμε, ακόμα και αυτοί το ψάχνουν.

Γενικά, είναι καλό να δηλώνετε πολλές λέξεις κλειδιά σε διάφορα σημεία της σελίδας σας (τίτλος, <META> tags κ.λπ.), αρκεί να μην έχετε την απαίτηση πως θα βρεθείτε στην κορυφή των αναζητήσεων όποια από αυτές και αν ζητήσει ο χρήστης. Επιλέξτε τόσο γενικές όσο και εξειδικευμένες λέξεις σχετικές με το site. Επίσης είναι προτιμότερο οι λέξεις να είναι γραμμένες στο πληθυντικό και, αν είναι δυνατόν, να δηλώνονται και τα παράγωγά τους όπως SEO, seo blog.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως οι άνθρωποι είναι ανορθόγραφοι. Σκεφτείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη στις λέξεις που σας ενδιαφέρουν (για παράδειγμα π.χ. τορα αντί για τώρα) και τοποθετήστε αυτές τις ανορθογραφίες στα Meta tags ή στον τίτλο. Η πιο καλή ανορθογραφία είναι η παντελής έλλειψη τόνων. Σήμερα κανείς δεν χρησιμοποιεί τόνους στο πεδίο αναζήτησης της Google.

6. Επιλέξτε ένα πληρωμένο θέμα WordPress

Άμα σας ενδιαφέρει το e-shop, θα πρέπει το θέμα να υποστηρίζει το WooCommerce. Για όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιήστε ένα premium πληρωμένο θέμα για το WordPress site σας.

Υπάρχει τεράστια διαφορά στο πληρωμένο με το free WordPress θέμα, από άποψη design αλλά και ανταγωνισμού. Οι επαγγελματίες πάντα χρησιμοποιούν επαγγελματικά εργαλεία.

7. Τοποθετήστε τα σημαντικότερα πράγματα πρώτα

Μην βάζετε τα πάντα στην πρώτη σελίδα. Ο επισκέπτης ή ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να δει μόνο τα πιο σημαντικά. Η υπερπληροφόρηση είναι άσχημο πράγμα. Αν κάτι στο web design δεν είναι σημαντικό ή δευτερεύον, απλώς σκοτώστε το!

Από άποψη περιεχομένου βάλτε το καλύτερο περιεχόμενο σας πρώτα. Όχι ατέρμονες παρουσιάσεις και ανούσια βίντεο, αλλά αυτό που πουλάει και βάλτε τον επισκέπτη κατευθείαν στο ψητό. Να έχετε στο νου σας ότι ο χρόνος παραμονής στο site σας είναι 7 δευτερόλεπτα για έναν καινούριο επισκέπτη μέχρι να βαρεθεί και να φύγει. Αυτό αυξάνει το bounce rate σας και δείχνει ότι το site σας δεν θα κόψει χρήμα.

8. Να έχετε από την αρχή σας κατά νου το traffic από όπου και να προέρχεται αυτό

Μην κάνετε υποχωρήσεις στον τομέα traffic υπέρ των γραφικών ή της βλακείας ή της καψούρας που μπορεί να έχετε με ένα χρώμα ή μια εικόνα. Μην ερωτεύεστε το site σας, ερωτευτείτε την επιχείρηση που μπορεί να λειτουργήσει και να σας αποφέρει παθητικά εισοδήματα.

Διαβάστε περισσότερα: Inbound Marketing | Τι είναι;

9. Πρωτοτυπήστε στον τομέα σας και προσφέρετε αυτό το έξτρα παραπάνω

Το USP ή Unique selling proposition είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Δώστε έναν καλό λόγο ο άλλος να επισκεφτεί το site σας. Το site σας δεν είναι φυλλάδιο, είναι μια επιχείρηση, με πρόσοψη και e-shop. Ο άλλος μπαίνει και αφήνει λεφτά σε αυτό.

10. Χρησιμοποιήστε απλό, λιτό απέριττο web design

Τα πολλά γραφικά ή τα παράξενα γραφικά κουράζουν και αποπροσανατολίζουν τον χρήστη από τον στόχο του. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, έτσι και στα γραφικά και στην κατασκευή ιστοσελίδων, τα πολλά γραφικά είναι φτώχεια περιεχομένου.

Το απλό, καθαρό design στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι το καλύτερο και το πιο ξεκούραστο για τον χρήστη. Το λευκό φόντο είναι προτιμότερο και ο σχεδιασμός σε στυλ εφημερίδας ή περιοδικού είναι ο πιο πρακτικός.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πηγές

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

2 σκέψεις στο “Κατασκευή ιστοσελίδων 10 συμβουλές για τέλειο site”

Σχολιάστε