ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ GOOGLE

Αυξήστε την επισκεψιμότητα κατά 1200%!

google-paketa-seo

7 DO IT Yourself SEO Tips

Το SEO δεν είναι δύσκολο, απλά είναι πολλά πράγματα μαζί. Άλλα είναι εξειδικευμένα και άλλα όχι τόσο πολύ, όμως αν δεν μείνουμε στα βασικά είναι πολύ δύσκολο να ευδοκιμήσει η ιστοσελίδα μας και να βγούμε στην πρώτη σελίδα της Google.

Σκέφτηκα λοιπόν να αναφερθώ σε όλα τα βασικά πράγματα που μπορεί ένας νέος χρήστης του ίντερνετ να κάνει μόνος του χωρίς πολύπλοκες τεχνικές γνώσεις προγραμματισμού και SEO. Βέβαια η λίστα ξεπερνούσε σε αριθμό και την ποιο λακωνική προσδοκία έτσι αποφάσισα να περιορίσω τα βασικά πράγματα του SEO σε 7.

Ο αριθμός 7 είναι συμβολικός αριθμός και στο DO IT Yourself SEO θα σας βοηθήσει να εστιαστείτε στα βασικά. Άμα θέλετε να μάθετε ποια είναι τα 7 βασικά βήματα που θα πρέπει πάντα να είστε εστιασμένοι, τότε συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

1. Κάντε έρευνα των λέξεων κλειδιών σας

Το μυστικό είναι να μην γράφετε μόνο για τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και για τους ανθρώπους σας, για το κοινό σας δηλαδή. Όσο πιο φανατικό και πιστό είναι το κοινό σας τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχετε στην αγορά σας. Τόσο πιο πολλές μετατροπές θα έχετε από επισκέπτες σε πελάτες και τόσο πιο πολλές πωλήσεις.

Πάρα πολλοί προτείνουν διάφορα εργαλεία για την εύρεση των πραγματικών λέξεων κλειδιών. Το να έχετε πολλά εργαλεία είναι καλό και θα σας βοηθήσει, όμως θα σας διασπάσει την προσοχή στο να μάθετε πολύ καλά ένα εργαλείο και αυτό είναι το Google Keyword Tool που υπάρχει στο Google AdWords και είναι δωρεάν. Δείτε το παρακάτω βίντεο: SEO: Βρείτε τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά!

2. Εγκαταστήστε στο WordPress SEO by Yoast

Άλλη μια λανθασμένη άποψη είναι ότι το πρόσθετο WordPress SEO by Yoast θα σας ανεβάσει στη Google αυτόματα λες και δημιουργεί μόνο του backlinks για το site σας.

Το WordPress SEO by Yoast δεν κάνει κάτι από μόνο του, απλά παρέχει ένα μπούσουλα για το SEO που θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την αποδοτικότητα του SEO εντός σελίδας. θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την πυκνότητα των λέξεων κλειδιών, το μέγεθος του κειμένου, να διορθώσετε τα εσωτερικά σας Links και να δημιουργήσετε ένα XML sitemap για να το υποβάλετε στη Google.

Σίγουρα το καλύτερο και το αποτελεσματικότερο SEO plugin για WordPress παγκοσμίως το οποίο παρέχεται δωρεάν. Δείτε πως να ρυθμίσετε το WordPress SEO by Yoast στο παρακάτω βίντεο: WordPress SEO

3. Γράφετε ένα άρθρο τη μέρα για το blog σας

Το blogging είναι η νούμερο ένα στρατηγική SEO, αυτό εξηγώ και στο ομώνυμο άρθρο μου. Για ποιο λόγο συμβαίνει όμως αυτό;

Η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας της Google. Η Google αναζητά και ταξινομεί στους τεράστιους servers της το περιεχόμενο που βρίσκει στο ίντερνετ. Μετά όταν πάμε στο πεδίο αναζήτησης της Google, στα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται όλες οι αποθηκευμένες και ταξινομημένες ανάλογα με την σχετικότητα και τη σημαντικότητα ιστοσελίδες.

Όσο πιο πολύ περιεχόμενο έχετε δημιουργήσει για το blog σας, τόσες ποιο πολλές λέξεις και φράσεις κλειδιά έχετε χρησιμοποιήσει και τόσο πιο πολλές φορές θα εμφανίζεται το site σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ή SERPS.

H κίνηση ξεκινάει από το μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο που δημιουργείτε από το καθημερινό blogging, τουλάχιστον για τις πρώτες 100 ημέρες!

Επίσης με το blogging θα έχετε και κάποια άλλα παράπλευρα πλεονεκτήματα:

  1. Με το blogging αποκτάτε εφόδια ζωής γιατί μαθαίνεται να αξιοποιείτε όλες τις νέες τεχνολογίες για να επιτύχετε κάποιο σκοπό.
  2. Βγαίνετε στην πρώτη σελίδα της google με τη δημιουργία περιεχομένου.
  3. Δημιουργείτε μια κοινότητα στο ίντερνετ γύρω από την αγορά σας και συνομιλείτε με τον κόσμο και όσους έχουνε κοινά ενδιαφέροντα επιδιώξεις και σκοπούς.
  4. Γίνεστε γνωστοί με το personal branding
  5. Διευρύνεται τη λίστα email marketing
  6. Αποκτάτε νέους πελάτες και αποκτάτε εισόδημα μέσω ίντερνετ ή
  7. ενισχύετε το εισόδημα σας, το SEO σας εάν έχετε ήδη ένα site, ένα e-shop ή οτιδήποτε άλλο στο ίντερνετ.

4. Προωθήστε το άρθρο σας στα social media

Το social media είναι σχεδόν αυτονόητα σήμερα στη εποχή του Facebook και του twitter. Όμως έχω εντοπίσει πάρα πολλά άτομα ακόμα που ή δεν έχουν Facebook ή έχουν αλλά δεν το χρησιμοποιούν.

Με περισσότερα από 350 κοινωνικά δίκτυα και συνεχώς περισσότερα να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια καθημερινά είστε αδικαιολόγητοι εάν δεν τα χρησιμοποιήσετε για να πάρετε backlinks, traffic και γενικά να βελτιώσετε το SEO σας.

Στο άρθρο μου “Πως να γίνετε ένας μεγιστάνας των Social Media” σας δίνω μια νέα διάσταση για την έννοια της δικτύωσης. Εντάξει δεν λέων να γίνετε και ένας βασιλιάς των social media που προσωπικά επιδιώκω, όμως καλό θα ήταν να αλλάξετε κατεύθυνση και να αρχίσετε να χρησιμοποιήτε μερικά από αυτά καθημερινά.

Αυτά που προτείνω για καθημερινή χρήση και που έχουν την μεγαλύτερη ισχύ στη Google είναι:

1. Facebook

2. Twitter

3. Google Plus

4. Pinterest

5. YouTube

Είναι συνετό και καλό να δημιουργήσετε προφίλ σε όσο το δυνατόν περισσότερα social media γίνεται. Με τη δημιουργία του προφίλ σας, προσθέτετε και το site σας και παίρνετε και ένα backlink πίσω σε αυτό.

Στη συνέχεια μπορείτε να εγκαταστήσετε τη μπάρα διαμοιρασμού Alternative Digg όπως έχω και γω στο site μου για να ενθαρρύνετε τον κόσμο σας να μοιραστεί το περιεχόμενο σας με τους φίλους του.

5. Διαβάστε καθημερινά για το SEO

Τονίζω τη λέξη διαβάστε γιατί όσοι δεν διαβάζουν είναι επικίνδυνοι κατά τη γνώμη μου. Το μυαλό σας παίζει άσχημα παιχνίδια όταν δεν το καλλιεργείτε, όπως και το σώμα σας όταν δεν γυμνάζεστε. Όταν δεν γυμνάζεστε κινδυνεύετε από πάρα πολλές ασθένειες και αυξάνετε τον κίνδυνο εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων.

Όταν δεν διαβάζετε, το μυαλό σας αποσυντονίζεται και είναι δύσκολο να εστιαστεί και να πάρει αποφάσεις για κάτι. Παρατηρήστε ανθρώπους τελείως αμόρφωτους. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στον κόσμο εύκολα. Άγονται και φέρονται από τους άλλους και δυσκολεύονται στο να πάρουν αποφάσεις για θέματα που δεν είναι στη δουλειά τους.

Για να αποκτήσετε ευρύτερη γνώση και παιδεία στο SEO και για να μπορέσετε να αφομοιώσετε ταχύτερα αυτή τη γνώση θα πρέπει να μελετάτε καθημερινά έστω και ένα άρθρο, ένα βίντεο ή ένα podcast.

Σε αυτό το SEO blog που βλέπετε έχω μόνο 250 άρθρα περίπου σε ένα χρόνο συν 163 βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube. Για να τα γράψω έχω μελετήσει ατέλειωτες ώρες για το SEO και τη Google. Για να γράψω μία σελίδα από ένα άρθρο μου θα χρειαστώ και κάμποσες ώρες πειραματισμών, έρευνας και δοκιμών.

Για αυτό στο τέλος κάθε άρθρου μου σας παραθέτω πάντα και σχετικές πηγές συνήθως από ξένα site για να μάθετε και να δείτε περισσότερα.

6. Κάντε ευρύτερη έρευνα για την αγορά σας

Το βήμα 3 από τα 8 στα βίντεο μαθήματα είναι το να κάνετε έρευνα αγοράς. Ο λόγος που κάνουμε έρευνα αγοράς είναι να αναγνωρίσετε μια ανθρώπινη ανάγκη με επαρκή ζήτηση ούτως ώστε να είναι βιώσιμη η αγορά στόχος ή το μικρομερίδιο ή μικροτμήμα της εν λόγω αγοράς. (market niche)

Μετά θα πρέπει να αναπτύξετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν για να καλύψετε αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη και να βγάλτε λεφτά. Εάν κατανοήσετε το συγκεκριμένο βήμα λάθος, δυστυχώς όλο το blog σας θα έχει άσχημη κατάληξη. Θα έχετε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που δεν θα έχει καθόλου επισκέπτες ή θα έχετε επισκέπτες αλλά κανένας τους δεν θα αγοράζει αυτό που πουλάτε, οπότε θα είναι ακατόρθωτο ή εξαιρετικά δύσκολο να βγάλτε λεφτά.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία του περιεχομένου και για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο σας ποιοτικό και να απευθύνεται στη σωστή αγορά στόχο.

Θα πρέπει να μάθετε και να γνωρίσετε την αγορά σας πολύ καλά για να φτάσετε στο σημείο να γράφετε άνετα για θέματα που την απασχολούν.

Προσωπικά έχω αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο στην αγορά στόχο μου που ξέρω από πριν τι είναι το ιδανικό για κάθε πελάτη ακόμα και όταν αυτός δεν το ξέρει. Είμαι σαν το καρδιολόγο, ο γιατρός σας ξέρει πως θα πρέπει να είναι το κυκλοφορικό σας στην ιδανική υγιής κατάσταση ακόμα και αν εσείς δεν το ξέρετε.

7. Σκοτώστε οτιδήποτε περιττό στο site σας

Μετά από πολλά πειράματα  το blog σας μπορεί να συσσωρεύσει πάρα πολλά άχρηστα plugins, θέματα WordPress, υπερβολικά φορτωμένα μενού και άχρηστα κουμπάκια που αποσπούν την προσοχή του επισκέπτη.

Πως το ξέρω; Γιατί και εγώ ήμουνα σε αυτήν την φάση ειδικά στην αρχή της δημιουργίας του blog μου. Δεν είχα και πολύ περιεχόμενο και ήθελα να φαίνεται το blog μου γεμάτο. Έπρεπε να καλύψω αυτό το κενό με διάφορα πράγματα, όπως φορτωμένα μενού, διαφημιστικά banner και διάφορα άλλα άχρηστα πράγματα.

Μέχρι σήμερα έχω κάνει δίαιτα στο blog μου αρκετές φορές και έχω ξεφορτωθεί όλα τα άχρηστα πράγματα πάνω από 6 φορές.

Η συμβουλή το να σκοτώστε οτιδήποτε περιττό στο site σας είναι διπλή. Να σκοτώστε οτιδήποτε δεν δουλεύει στο SEO και οτιδήποτε δεν σας βοηθάει στο να δημιουργήσετε νέους πελάτες έτσι θα καταφέρετε να μεγαλώσετε τη λίστα σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στο site σας.

Η φιλοσοφία ότι έχω βάλλει πολλά για να τον πιάσω από κάπου είναι σαν να έχω φτιάξει ένα site πανηγύρι με άχρηστα πράγματα και τελικά δεν θα πάρει τίποτα ο επισκέπτης.

Θα πρέπει να ρίξετε το μέγεθος της πρώτης σας σελίδας κάτω από το 1MB και τον χρόνο φόρτωσης κάτω από 3 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να δείτε την ταχύτητα φόρτωσης στο tools.pingdom.com

Απλοποιήστε τη διαδικασία πώλησης στην ιστοσελίδα σας και κρατήστε μόνο τα τελείως απαραίτητα. Τα πολύ φορτωμένα site μπλοκάρουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και οδηγούν σε παράλυση.

Ξέχασα κάτι; Σίγουρα, μην διστάσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο στο blog μου κάτω από το άρθρο και να κάνετε τα απαραίτητα share, like και tweet. Σας ευχαριστώ πολύ.

DO IT Yourself SEO Πηγές:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares