ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ GOOGLE

Αυξήστε την επισκεψιμότητα κατά 1200%!

FACEBOOK

Facebook Marketing

Όταν ξεκινούσε το 2004 το Facebook σαν ιδέα, ήταν απλώς μια κλειστή κοινότητα για να ενώσει τους φοιτητές των αμερικάνικων κολεγίων. Δέκα χρόνια αργότερα και μετά από 1 δισεκατομμύριο περίπου ανθρώπους να έχουν μπει και ανοίξει λογαριασμό ανά τον κόσμο, το έχει μεταμορφωθεί από cult κοινότητα στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως.

Ενώνοντας παλιούς συμμαθητές και φίλους, δημιουργώντας νέα social brands, το facebook έχει αλλάξει ριζικά την επικοινωνία και το ίντερνετ.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, Ιδιοκτήτης του ParaMarketing Blog και θα σας ξεναγήσω στον μαγικό κόσμο του Facebook, όπως δεν τον έχετε δει ποτέ!

Δώστε το email σας και μάθετε πως να Βγάλτε Λεφτά Από Το Facebook!

Το Facebook με αριθμούς

1,2 δις ενεργοί χρήστες  τον Ιούνιο του 2013, εκ των οποίων το 80% ήτανε εκτός Αμερικής και Καναδά.

Δες: https://newsroom.fb.com/Key-Facts

54% των χρηστών του facebook που έχει κάνει like σε μια σελίδα ή ένα brand είναι γιατί έχει χρησιμοποιήσει το προϊόν ή την υπηρεσία

Δες: https://www.emarketer.com/Article/Deals-Discounts-Dethroned-Reasons-Follow-Brands/1009242

45% έχουν κάνει like για να ενημερώνονται για τυχόν προσφορές

5,5 εκατομμύρια υπολογίζονται οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα

55% των χρηστών του Facebook είναι άνδρες ενώ το υπόλοιπο 45% δηλώνουν γυναίκες

Δες: https://www.pewinternet.org/2013/02/14/the-demographics-of-social-media-users-2012/

41 ετών είναι μέσος χρήστης του facebook , ενώ το 65% των ατόμων στο facebook είναι κάτω των 35

Δες: https://qz.com/93673/heres-why-facebooks-investors-find-facebook-so-baffling/

300 εκατομμύρια φωτογραφίες ανεβάζονται κάθε μέρα

Δες: https://newsroom.fb.com/Products

229 φίλους έχει ο μέσος χρήστης στο Facebook

Δες: https://pewinternet.tumblr.com/post/23177613721/facebook-a-profile-of-its-friends-in-light-of

4.5 δισ Facebook Likes καθημερινά

Δες: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151908376636729.1073741825.20531316728&type=1

750 εκατομμύρια χρήστες μπαίνουν από κινητή συσκευή, tablet, ipad

Δες: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151908376636729.1073741825.20531316728&type=1

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η τάση αυξάνεται και με την πάροδο του χρόνου θα έχουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να εισέρχονται στο FB για πρώτη φορά και να προσαρμόζουν τη ζωή τους γύρω από αυτό. Είμαι στο FB από το 2007, έχω διαγραφεί 2 φορές και τώρα μετά από 7 χρόνια φαίνεται ότι το FB έχει μετατραπεί από φάρσα και κακόγουστο αστείο σε τάση και σηματοδοτεί τον 21 αιώνα.

 Χρήσεις του Facebook

facebook

Από τη στιγμή της σύλληψής του, το facebook έχει γίνει ο νούμερο ένα προορισμός των ανθρώπων στο ίντερνετ. Μέσα από αυτό μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τα πάντα, από το το facebook κάποιος ερωτεύεται, γνωρίζεται και παντρεύεται. Μέχρι και μεταθέσεις στο στρατό έρχονται από το Facebook!

Η μη ύπαρξη προφίλ στο facebook είναι συνώνυμο της ανυπαρξίας. Και για πάρα πολλούς έχει γίνει εξάρτηση. Με τον πρωινό καφέ, στο κινητό ή όπου βρουν όλοι προσπαθούν να στύψουν τις χαρές και τα οφέλη του FB! Θέλετε να είστε από αυτούς που μπορούν να βγάλουν λεφτά από αυτό ή θα μείνετε απλώς ένας οπαδός;

1. Facebook Groups

Facebook Groups είναι μια πολύ καλή πηγή επισκεψιμότητας για τη σελίδα σας. Σήμερα χιλιάδες facebook groups υπάρχουν στο ελληνικό facebook και εγώ προσωπικά είμαι μέλος σε πάνω από 600. Η αδέσποτη δημοσίευση και κοινοποίηση άρθρων και βίντεων από τη σελίδα μου με έφερε πολλές φορές κοντά στο block.

Όμως, η νούμερο ένα πηγή επισκεψιμότητας για το site ή το e-shop σας είναι πια και με διαφορά το facebook. Στα groups μπορεί να δημοσιεύει ο καθένας ότι θέλει αρκεί να είναι σχετικό με το θέμα του group. Ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσει κανείς κόσμο από όλη την Ελλάδα και την υφήλιο είναι με το να συμμετέχει σε πολυπληθή ομάδες.

Μερικές από αυτές έχουνε ακόμα και 350.000 ή 400.000 μέλη! Τζάμπα διαφήμιση!

2. Facebook Events

Τα Facebook events είναι άλλη μια καινοτόμα υπηρεσία του Facebook που επιτρέπει τους χρήστες να οργανώσουν και να προσκαλέσουν χιλιάδες χρήστες του facebook σε διάφορα events που γίνονται καθημερινά στον φυσικό κόσμο ή και webinars. Ένα μειονέκτημα των facebook events είναι ότι έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό ανταπόκρισης και δέσμευσης.

3. Facebook Pages

Ο καθένας χρήστης του facebook μπορεί να ανοίξει μια facebook page ή αλλιώς μια σελίδα ή περισσότερες από μια σελίδες στο Facebook. Μάλιστα έχει γίνει τόσο δημοφιλής και κοινότυπη η σελίδα στο FB, που πάρα πολύ την μπερδεύουν με τη σελίδα στο ίντερνετ! Αυτή τη στιγμή διαχειρίζομαι πάνω από 10 σελίδες στο Facebook.

4. Facebook μυνήματα

Το κλασικό FB chat, video call ή βίντεο κλήση και μηνύματά. Το FB chat έχει αντικαταστήσει λόγω αμεσότητας το παραδοσιακό email και τις παλιότερες εκδόσεις του msn messenger, aol messenger και το απαρχαιωμένο IRC!

7 μυστικά επιτυχίας στο Facebook

FACEBOOK

1. Περιεχόμενο

Οτιδήποτε δημοσιεύετε στο Facebook είναι περιεχόμενο, είτε αυτό είναι βίντεο ή εικόνα ή κείμενο! Η στρατηγική περιεχομένου είναι η καλύτερη στρατηγική για να αυξήσετε τη δημοτικότητα, το traffic και να μείνετε αξέχαστοι στο ίντερνετ! Δείτε περισσότερα: Το Περιεχόμενο Είναι Βασιλιάς

2. Χρόνος δημοσίευσης ή timing

Μετράει πάρα πολύ ο χρόνος δημοσίευσης στο facebook με τον ιδανικότερο χρόνο να είναι στις 6 το απόγευμα και η καλύτερη μέρα δημοσίευσης να είναι η Πέμπτη και το Σάββατο.

3. Κοινότητες χρηστών ή groups

Στο άρθρο Facebook Groups εξηγώ και αναλύω τα πάντα γύρω από το θέμα. Καλό είναι να συμμετέχετε ενεργά σε groups χιλιάδων ατόμων για να μπορείτε να δημοσιεύετε σχετικό περιεχόμενο και να αντλείτε traffic στη σελίδα σας!

4. Κάλυψη ή reach

Τελικά πόσοι είδαν την δημοσίευση σας; Πόσος κόσμος σας ξέρει ή αναγνωρίζει τη φίρμα σας; Το ποσοστό κάλυψης και το ποσοστό ανταπόκρισης είναι πολύ σημαντικά όταν μετράτε την απόδοση της διαφήμισης ή του μάρκετινγκ.

5. Πιστότητα πηγής

Άλλο να δημοσιεύει το  Reuters και άλλο το blogspot της κατίνας! Η παραπληροφόρηση και η βλακεία στο face κυκλοφορούν αδέσποτες! Όσο πιο έμπιστη και αξιόπιστη είναι η πηγή της δημοσίευσης, τόσο καλύτερα και τόσο περισσότεροι χρήστες την προσέχουν.

6. Αριθμός φίλων και συμμετοχή

5.000 φίλοι δεν είναι αρκετοί για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία της καμπάνιας μας στο Face! Πρέπει να έχουμε πολλές χιλιάδες ακόλουθων, οπαδών και λαικατζήδων στο face για να πολλαπλασιάσουμε την κάλυψη και να προσεγγίσουμε χιλιάδες χρήστες!

7. Δημοτικότητα Περιεχομένου

Άλλο να δημοσιεύουμε άσχετα πράγματα ή προσωπικές φωτογραφίες και άλλο να ανεβάζουμε το τελευταίο βίντεο από τη συναυλία της lady gaga! Η δημοτικότητα του περιεχομένου είναι καθοριστικής σημασίας για να πάρουμε περισσότερα likes και shares!

Success stories στο Facebook

Burberry

Με την μοναδική τους εφαρμογή στο FB, η εταιρεία Burberry κατάφερε να αγγίξει χιλιάδες χρήστες και να αυξήσει το ποσοστό των facebook likes και facebook shares κατακόρυφα.

Μπορώ να σας παραθέσω χιλιάδες άλλες ιστορίες επιτυχίας, αλλά δεν είναι ο στόχος αυτού του άρθρου να μιλήσει για μεγάλες εταιρείες που ίσως δεν ταυτίζεστε με αυτές, αλλά να σας αφυπνίσει για να δείτε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε την κοινωνική δικτύωση προς όφελος σας!

7 συμβουλές στο Facebook

facebook

1. Μην κάνετε SPAM

Αντί για SPAM κάντε νέους φίλους και νέες γνωριμίες! Προσπαθήστε να βρείτε άλλους ανθρώπους με ίδια ενδιαφέροντα και ανησυχίες!

2. Απαντήστε γρήγορα σε αιτήματα φιλίας και μηνύματα

Μην καθυστερείτε, το timing μετράει στο χτίσιμο του κοινωνικού σας προφίλ!

3. Συμμετέχετε σε περισσότερα groups που μπορείτε σχετικά με το αντικείμενο σας

Και πάλι το μυστικό της επιτυχίας είναι η μαζική έκθεση σε χιλιάδες ή και εκατομμύρια άτομα!

4. Κάντε 5.000 φίλους

Και συνεχίστε να κάνετε φίλους!

5. Δημιουργείστε τη δική σας Facebook Page και Facebook Group

Τουλάχιστον από ένα, μην ξεχνάτε ένα ίσον κανένα!

6. Ενσωματώστε τις εφαρμογές facebook comments, Alternative digg και jetpack like box στο site, blog ή e-shop σας!

7. Σχεδιάστε από πριν τι θα δημοσιεύσετε, τι θα κοινοποιήσετε και πότε. Μια καλή στρατηγική facebook marketing ή social media είναι απαραίτητη.

7 εργαλεία επιτυχίας στο Facebook

Facebook for Business

Ένα πολύ χρήσιμο portal για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τα εργαλεία και τις δωρεάν υπηρεσίες του FB με πολλές πληροφορίες.

Facebook Page Insights

Το πακέτο στατιστικών κάθε σελίδας στο FB. Με λεπτομερή στατιστικά για likes & shares και τον βαθμό διείσδυσης των κοινοποιήσεων και των δημοσιεύσεων σας.

Facebook Brand

Ένα site σχετικά με τη φήμη και τα λογότυπα του FB.

Facebook Studio

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο με πηγές, πετυχημένες ιστορίες και συμβουλές επιτυχίας στον μπλε κόσμο των ενηλίκων που αν δεν λεγόταν Facebook θα έμοιαζε με τα στρουμφάκια!

Facebook Ads

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να σχεδιάσετε μια πετυχημένη διαφήμιση στο FB. Προσοχή στη χρήση της γιατί μπορείτε να μπείτε μέσα χωρίς να το καταλάβετε!

SimplyMeasured

Ένα ανεξάρτητο site με στατιστικά για το fb. Μπορείτε να γραφτείτε δωρεάν και να δοκιμάσετε ή να μετρήσετε τι δουλεύει και τι όχι.

Truesocialmetrics

Το ίδιο με το SimplyMeasured.

Πηγές

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

registration-button

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares