ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ GOOGLE

Αυξήστε την επισκεψιμότητα κατά 1200%!

BROKEN-LINKS-SPASMENA-LINKS-404-2

Γιατί και πως να ελέγξετε για broken links και νεκρές σελίδες 404 το site σας

Το SEO είναι αρκετά πολύπλοκο και επειδή η βασικότερη μηχανή αναζήτησης, η Google έχει φτιαχτεί για να βρίσκει ιστοσελίδες στο ίντερνετ, θα πρέπει να προσέχετε την κατάσταση της δικής σας ιστοσελίδας για να μην έχει επιπτώσεις στην κατάταξη της.

Ένα αγκάθι στην κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google είναι και τα broken links, ή τα σπαμένα links ή οι νεκρές σελίδες και οι σελίδες 404 στο site σας.

Για να δείτε για ποιο λόγο θα πρέπει να τις βρείτε και να τις διορθώσετε, διαβάστε παρακάτω.

Γιατί να βρείτε τα broken links

Τα broken links δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στο crawling της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης.

Χάνετε backlinks και ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης

Πρώτον, χάνετε backlinks από άλλα sites που έχετε τοποθετήσει συνδέσμους που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας. Έτσι αρχίζει η ιστοσελίδα σας να πέφτει δραματικά στις μηχανές αναζήτησης χωρίς να υπάρχει κάποιος φανερός λόγος.

Για να μην χάσετε λοιπόν την ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης και τις θέσεις που ήδη έχετε για τις λέξεις κλειδιά, θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα, για παράδειγμα μια φορά το μήνα να ελέγχετε όλο το site σας για πιθανά σφάλματα 404 και σπασμένους συνδέσμους.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες συνδέσμων που ίσως να είναι σπασμένοι:

Οι δύο πρώτες κατηγορίες συνδέσμων είναι απολύτως ελεγχόμενοι από εσάς και μπορείτε να τους διορθώσετε άμεσα. Για τους τρίτους εισερχόμενους συνδέσμους, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γιατί θα πρέπει να εντοπίσετε που βρίσκονται, από ποια sites προέρχονται και αυτό είναι σχεδόν ακατόρθωτο γιατί θα πρέπει να χτενίσετε όλον τον παγκόσμιο ιστό.

Πράγμα ακατόρθωτο εκτός και άμα είστε η Google.

Δεν βρίσκουν οι πελάτες την σελίδα προορισμού

BROKEN-LINKS-SPASMENA-LINKS-404

Δεύτερον, οι πελάτες σας και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας δεν βρίσκουν αυτό που ψάχνουν. Δεν βρίσκουν το προϊόν ή την σελίδα προορισμού που θέλουν και έτσι εγκαταλείπουν το site σας.

Η αύξηση του ποσοστού εγκατάλειψης μαζί με την μειωμένη χρηστικότητα (usability) είναι παράγοντες αρνητικού SEO και σας ρίχνουν στη Google και στις μηχανές αναζήτησης.

Για να αυξηθεί η χρηστικότητα της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να μειώσετε όσο το δυνατόν τις νεκρές σελίδες και τις σελίδες 404.

Σπασμένα backlinks ίσον χαμένες ευκαιρίες για να κερδίσετε backlinks

Τα σπασμένα backlinks δεν είναι απλώς ένα βαρύ φορτίο για την ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα που απλώς το σηκώνετε. Τα broken links σημαίνουν αυτόματα και χαμένες ευκαιρίες για να κερδίσετε links και συνδέσμους από τρίτα sites που θέλουν να συνδεθούν με εσάς είτε γιατί έχετε εκπληκτικό περιεχόμενο (πράγμα σπάνιο, αλλά συμβαίνει κάποιες φορές) είτε για άλλους λόγους.

Όμως συνήθως το μεγαλύτερο ποσοστό σπασμένων links και σπασμένων συνδέσμων προέρχεται κατά 90% από διορθώσεις και αλλαγές που κάνετε στο ήδη υπάρχον περιεχόμενο και άθελα σας προσθέτετε νέους χαρακτήρες στα permalinks και στα urls.

Προσοχή λοιπόν στις διορθώσεις τον ήδη υπάρχοντων σελίδων στο site σας.

Τα broken links είναι προς όφελος των ανταγωνιστών σας

Τα broken links της ιστοσελίδας σας είναι ευκαιρίες για άλλους webmasters και διαχειριστές ανταγωνιστικών ιστοσελίδων να ανεβάσουν το site τους για τις λέξεις κλειδιά που στοχεύετε και εσείς.

Αυτό συμβαίνει πάμπολες φορές γιατί σπασμένα links από άλλα sites μπορεί να βρεθούν εύκολα με τα κατάλληλα εργαλεία. Το έχω κάνει και εγώ για τους πελάτες μου και το έχω κάνει και για μένα και έτσι έχω αποκτήσει backlinks και από ιστοσελίδες Υπουργείων.

Με ποιον τρόπο μπορείτε να βρείτε τα σπασμένα links της ιστοσελίδας σας;

Υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία SEO για να μπορέσετε να εντοπίσετε τα broken links από το site σας, άλλα είναι δωρεάν και άλλα είναι επί πληρωμή. Όμως το πιο καλό και πιο ποιοτικό πρόγραμμα είναι το SEO Powersuite και συγκεκριμένα το Website Auditor.

Το SEO Powersuite είναι μια πλατφόρμα για δυνατούς παίχτες στο SEO και ένα από τα 5 προγράμματα που διαθέτει η πλατφόρμα του SEO Powersuite είναι το Website Auditor.

Η ανάλυση της ιστοσελίδας σας κρατάει κάμποσο χρόνο και εξαρτάται από το μέγεθος της ιστοσελίδας σας. Όσο πιο μεγάλη η ιστοσελίδα σας τόσο πιο αργή η προσπέλαση της ιστοσελίδας σας.

Άμα συναντήσετε κάποιο πρόβλημα στην εύρεση και διόρθωση της ιστοσελίδας σας, τότε μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια των ειδικών στο SEO που έχουν κάνει την ίδια εργασία εύρεσης και διόρθωσης δεκάδες φορές.

Δείτε περισσότερα για σπασμένα links:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop ή προώθησης ιστοσελίδας.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Μενού
Shares