ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ GOOGLE

Αυξήστε την επισκεψιμότητα κατά 1200%!

ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ-1

Η μαύρη λίστα του Web Hosting No3

Δείτε ποιοι πάροχοι φιλοξενίας είναι αντί-SEO και ποιο είναι κατάλληλοι για να ανεβείτε στη Google

Μετά τα θρυλικά άρθρα Η μαύρη λίστα του Web Hosting Νο 1 και Η μαύρη λίστα του Web Hosting Νο2 που τάραξαν τα νερά της φιλοξενίας ιστοσελίδων στην Ελλάδα και έγιναν αφορμή αντιδράσεων πολλών ανθρώπων και εταιρειών που νομίζουν ότι θίγονται τα συμφέροντα τους ήρθε η ώρα να γράψω τη μαύρη λίστα του Web Hosting Νο 3.

Οι λόγοι που το κάνω είναι πολλοί και ο σημαντικότερος είναι η προστασία των αναγνωστών και των πελατών μου.

Ένας ακόμα πολύ ισχυρός λόγος είναι το SEO που από ότι φαίνεται εξαρτάται κατά πολύ από την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας.

Άμα θέλετε να μάθετε ποια είναι η ιδανική φιλοξενία για την ιστοσελίδα σας για να ανεβείτε στη Google αλλά και ποιους παρόχους θα πρέπει να αποφύγετε για να μην χάσετε θέσεις, διαβάστε παρακάτω.

Η μαύρη λίστα των εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων

1. BlueHost.com

Αν και είχα αναφέρει την Bluehost.com στο Η μαύρη λίστα του Web Hosting Νο 1 και την είχα συμπεριλάβει για άλλους λόγους στη μαύρη λίστα, θα σας την αναφέρω και σήμερα για άλλους δύο λόγους:

  1. Εξαπάτηση πελατών για τη θέση των server
  2. Ρήξη ασφαλείας

Στην πρώτη περίπτωση, ήθελα για λόγους τοπικού SEO και γεωγραφικού SEO να αγοράσω ένα πακέτο φιλοξενίας στο Λονδίνο.

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για εταιρείες φιλοξενίας που έχουν έδρα και web servers στο Λονδίνο έπεσα σε μια ιστοσελίδα της Bluehost.com με κατάληξη .co.uk που διαφήμιζε τους τοπικούς server της εταιρείας που είναι ιδανικοί για καλύτερο SEO στη Μ. Βρετανία!

Αφού αγόρασα με πιστωτική κάρτα το πακέτο φιλοξενία, σε έναν έλεγχο διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ως προς τη θέση του server στον πλανήτη Γη!

Μετά από ένα τηλεφώνημα στην εταιρεία στην Αμερική διαπίστωσα ότι το data center που φιλοξενούσε την ιστοσελίδα μας ήτανε στη Utah!

Απίστευτο αλλά αληθινό, ολόκληρος κολοσσός διακύβευε την εταιρική του φήμη για να πουλήσει μερικά πακέτα φιλοξενίας παραπάνω!

Η συνεργασία μας με την bluehost.com έληξε άδοξα με την άμεση επιστροφή των χρημάτων και την αγορά ενός πραγματικά τοπικού web hosting σε server με έδρα Λονδίνο.

Στη δεύτερη περίπτωση, η ανυποψίαστη bluehost.com έπεσε θύμα επίθεσης χάκερ με αποτέλεσμα να διαρρηχθούν πολλά πακέτα φιλοξενίας και ιστοσελίδες που φιλοξενούνταν στους ασφαλείς και γρήγορους servers της Bluehost.com!

Κρίμα, αλλά συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια! Δεκάδες ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και πελάτες της Bluehost.com είδαν τις ιστοσελίδες τους να εξαφανίζονται μαζί με το back up τους και τα δεδομένα που φιλοξενούνταν στο πακέτο φιλοξενίας.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων και SSL Certificates

Κάποιοι μάλιστα από αυτούς είχαν αγοράσει και SSL Certificates έχοντας την πεποίθηση ότι έτσι θα αυξήσουν τα επίπεδα ασφάλειας στο ίντερνετ και θα προστατεύσουν καλύτερα τις ιστοσελίδες τους από τους επίδοξους χάκερς.

Αποδείχτηκε ότι κάνανε λάθος γιατί τα SSL Certificates δεν παρέχουν κάποια έξτρα ασφάλεια σε επίπεδο hosting παρά σε επίπεδο συναλλαγών και αποστολής δεδομένων, εξαρτάται βέβαια και από το κάθε πιστοποιητικό SSL.

Κατά κύριο λόγο τα SSL που πωλούνται και χρησιμοποιούνται σήμερα από απλές ιστοσελίδες είναι για ψυχολογικούς και διαφημιστικούς λόγους μόνο.

Από άποψη SEO, το πιστοποιητικό SSL δίνει σύμφωνα με τη Google μια ώθηση της τάξεως του 1% σε κάθε ιστοσελίδα που το χρησιμοποιεί. Στην ουσία η διαφορά είναι ανεπαίσθητη και δεν παίζει κάποιον σπουδαίο λόγο ως παράγοντας SEO.

2 Siteground

Η Siteground αποτελεί την έκπληξη της μαύρης λίστας του web hosting No 3 αφού κανείς δεν θα περίμενε ότι μια εταιρεία σταθμός στον χώρο της φιλοξενίας ιστοσελίδων, με τόσο μεγάλη γνωσιακή βάση, τόσους πολλούς δωρεάν οδηγούς για το ίντερνετ και την κατασκευή ιστοσελίδων και με εξειδίκευση δήθεν στο WordPress Hosting και σε άλλες κάθετες αγορές, θα έμπαινε στην μαύρη λίστα.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα με την Sitegroud αλλά και με πολλές άλλες εταιρείες τους είδους της;

Στην προσπάθεια τους να στύψουν το λεμόνι για να βγάλει πιο πολύ ζουμί έχουνε ξεχάσει τα βασικά πράγματα.

Οι web server τους είναι πολύ αργοί σαν τα σαλιγκάρια, οι χρόνοι απόκρισης ξεπερνάνε τα δευτερόλεπτα ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να ανεβάσεις αρχεία στην ιστοσελίδα σου όταν αυτή φιλοξενείται σε web hosting της Siteground.

Μετά από προτροπή ενός φίλους που ξύνισε επειδή μεταφερθήκαμε από τους αγγλικούς web servers της Siteground στους δήθεν αργούς web servers της Tophost στην Αθήνα, αγόρασα δύο πακέτα φιλοξενίας στην Siteground για να δω πόσο γρήγορη και εξυπηρετική εταιρεία ήτανε.

Απογοητεύτηκα μέσα σε λίγες ώρες.

Τα πακέτα φιλοξενίας τους σέρνονται κάνοντας εξαιρετικά αργή και εκνευριστική την διαχείριση της ιστοσελίδας σας. Σε κάθε κλικ πρέπει να περιμένετε 4-10 δευτερόλεπτα για να αποκριθεί μόνο ο server.

Η εμπειρία του χρήστη στην ιστοσελίδα εκμηδενίζεται και το bounce rate αυξάνεται εκθετικά.

Το bounce rate είναι ένας από τους 200 παράγοντες SEO του αλγορίθμου της Google και είναι γνωστό ως ποσοστό εγκατάλειψης των επισκεπτών που φτάνουν σε μια σελίδα στο site σας. Μετά απλώς φεύγουν.

Όταν η φιλοξενία ιστοσελίδων σας είναι πολύ αργή, είναι πολύ δύσκολο να πλοηγηθεί ο επισκέπτης μέσα στο site σας με αποτέλεσμα να πηγαίνει κάπου αλλού για να βρει αυτό που θέλει.

Επειδή έχω παρόμοια site με αυτό της Siteground σε φιλοξενία στην TopHost, η διαφορά της ταχύτητας και του χρόνου απόκρισης τους ενός με το άλλο site είναι τεράστια.

Όταν η ιστοσελίδα σας φιλοξενείται σε πακέτο φιλοξενίας που σέρνεται, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google έως ακατόρθωτο.

Εάν έχετε δε eshop σε αργό hosting, τότε θα δείτε τις πωλήσεις να πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Σκεφτείτε το διπλά για το τι πακέτο φιλοξενίας θα αγοράσετε και που θα είναι ο εξυπηρετητής ιστοσελίδων.

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μια επένδυση και δεν θα πρέπει να τσιγκουνεύεστε τα 50 ή τα 100 ευρώ παραπάνω σε καμία περίπτωση.

Τελικά τι έγινε με την Siteground;

Η συνεργασία μας έληξε άδοξα και με αυτήν ενώ ακόμα δεν άρχισε και η siteground μου επέστρεψε τα χρήματα για το ένα από τα δύο hosting που αγόρασα, το δεύτερο το κράτησα για να μου υπενθυμίζει τι θα πει αργό site.

Στο μόνο που ήτανε γρήγοροι στην Siteground ήτανε στην επιστροφή των χρημάτων στην πιστωτική μου κάρτα, μάλλον γιατί το έχουνε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν και έχουνε γίνει καλοί σε αυτό!

Περιττό να αναφέρω ότι η ελληνική σημαία με το ελληνικό νούμερο είναι παραπλανητική αφού το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών είναι κάπου στην Αγγλία ή στην Νέα Υόρκη και κανείς τους δεν μιλάει ελληνικά!

Αυτό σημαίνει ότι έτσι παραπλανούν τον κόσμο που δεν γνωρίζει με το μάρκετινγκ τρυκ τους ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την χώρα μας και ούτε θα αποκτήσουν ποτέ!

Tophost.gr: Προτεινόμενη Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Η TopHost συνδυάζει όλα τα θετικά που ζητάτε σε μια αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Μιλάμε για απίστευτη ταχύτητα server και virtual memory στα eshop που αγγίζουν το 1GB! Εκεί που οι άλλοι σταματάνε, η TopHost ξεκινάει.

Η φιλοξενία ιστοσελίδων στην TopHost όντως είναι πολύ γρήγορη. Προσωπικά έχω αγοράσει και ιδιόκτητο web Server από την TopHost σε Ευρωπαϊκό Data Center επειδή δεν υπήρχε αντίστοιχος ελληνικός server διαθέσιμος.

Τι μου άρεσε στην Tophost;

  1. Αμέτρητος όγκος δεδομένων και χώρου. Μπορείτε να κοιμάστε άνετα το βράδυ, η ιστοσελίδα σας δεν θα πέσει λόγω βλακείας!
  2. Ταχύτητα, αφού για κάθε ιστοσελίδα η virtual memory έφτασε μέχρι και το 1 Gb!
  3. Ευκολία αγοράς και διαχείρισης με το Plesk
  4. Δυνατότητα καθημερινού back up των αρχείων σας σε επίπεδο hosting και όχι site. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνετε επεξεργαστική ισχύ από την ιστοσελίδα σας. Συνάμα η δυνατότητα για να πάρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι ταχύτερη, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επαναφοράς μιας παλαιότερης έκδοσης της ιστοσελίδας με ένα κλικ!
  5. Πρόγραμμα affiliate Marketing της linkwise! Ακόμα και σεις σαν πελάτες κερδίζεται 50% της φιλοξενίας σας ένα γραφτείτε στο πρόγραμμα συνεργατών της εταιρείας Linkwise!

H Linkwise έχει το πιο απίστευτο πρόγραμμα συνεργατών affiliate marketing δηλαδή στην Ελλάδα με πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών για να διαλέξετε! Η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν και δεν χρειάζεστε ούτε ιστοσελίδα για να ξεκινήσετε!

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι πρόσφατα η TopHost έχει επεκτείνει την υποστήριξη πελατών σε 24 ωρη βάση καθημερινά. Είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που το κάνει αυτό σήμερα και ίσως από τις λίγες που έχει τόσο ανεκτική και ευγενική εξυπηρέτηση.

Myip.gr: Έκπληξη ταχύτητας και εξυπηρέτησης

Ο επαγγελματισμός και οι τεχνικές γνώσεις στην εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων Myip.gr με άφησαν έκπληκτο.

Αρχικά καμία σχέση με όλες τις προηγούμενες δήθεν μεγάλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που έχουν πάρει βραβεία εξυπηρέτησης. Η myip.gr είναι μια μικρή εταιρεία Web Hosting η οποία όμως έχει άμεση εξυπηρέτηση και άμεσα απόκριση σε κάθε πρόβλημα.

Η προσωπική επαφή, η γρήγορη εξυπηρέτηση και οι ταχύτατοι servers είναι μερικά χαρακτηριστικά που με κάναν να την αγαπήσω και να σας την συστήσω ανεπιφύλακτα.

Κάντε μια δοκιμή στην Myip.gr.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων και SEO

Ας πάμε στο φλέγον θέμα του SEO όμως φίλοι μου γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η φιλοξενία ιστοσελίδων από μόνη της μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά το SEO σας και το πόσο ψηλά θα φαίνεται η ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και η θέση του Server, του υπολογιστή δηλαδή που φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας είναι παράγοντες SEO από μόνοι τους.

Θα πρέπει να βλέπετε τη φιλοξενία ιστοσελίδων ως επένδυση και όχι ως έξοδο γιατί άμα έχετε αργή φιλοξενία δεν θα σταυρώσετε ποτέ πελάτες.

Η Google βλέπει τη θέση του Server από γεωγραφική άποψη ανά Ήπειρο.

Για παράδειγμα ένας web hosting server στην Γερμανία ή στην Γαλλία δεν έχει κάποια διαφορά άμα η ιστοσελίδα σας απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Υπάρχει όμως διαφορά όταν ο web hosting server είναι σε μία άλλη Ήπειρο, για παράδειγμα Αμερική ή Αυστραλία. Σε αυτήν την περίπτωση, άμα ακόμα στοχεύετε στην Ευρωπαϊκή αγορά, τότε χάνετε πόντους από τα site που φιλοξενούνται σε Ευρωπαϊκά Data Centers.

Τέλος άμα στοχεύετε σε τοπικές ή εθνικές αγορές και μόνο θα πρέπει να προτιμάτε εθνικούς ή τοπικούς servers.

Για παράδειγμα άμα έχετε ένα τοπικό μαγαζί στην Αθήνα θα πρέπει να προτιμήσετε μια φιλοξενία ιστοσελίδων στην Αθήνα όπως η Tophost και όχι μια φθηνή φιλοξενία ιστοσελίδων στην Αμερική.

Μην κάνετε το λάθος να υπολογίσετε τα 50 ευρώ για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας ως σημαντικό ποσό ενώ την ίδια στιγμή ξοδεύετε δεκάδες ευρώ κάθε μήνα για διαφήμιση στη Google.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων και Cloudflare

Το cloud hosting δεν είναι πανάκεια που σημαίνει ότι ακόμα και οι cloud servers πέφτουνε, έχουνε δηλαδή downtime.

Το θετικό με το cloud hosting είναι η υπηρεσία Cloudflare που διατίθεται και δωρεάν για όσους έχουνε σχετικά μικρές ιστοσελίδες.

Η χρήση του Cloudflare βοηθάει και ένα βαθμό και το SEO σας για δύο βασικούς λόγους:

Αποκρούει τις επιθέσεις των κακόβουλων bot και των χάκερ, μειώνοντας το bandwidth που καταναλώνουν και αυξάνει σε ένα ποσοστό την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, εξυπηρετώντας σε περιπτώσεις φόρτου δεδομένων από άλλους Cloud Servers τους χρήστες που θέλουν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας.

Τι είναι το CloudFlare

To CloudFlare προήλθε από ένα project που ονομάζεται Project Honey Pot. Το project αυτό ξεκίνησε το 2007 στο MIT Spam Conference.

Στόχος τους cloudflare είναι να σταματήσει σε μεγάλο ποσοστό τις επιθέσεις DDOS και να προστατέψει την ιστοσελίδα σας να μην πέσει θύμα spamming.

Βέβαια εσείς ίσως ποτέ να μην δείτε τέτοια αύξηση εκτός και αν η ιστοσελίδα σας έχει πέσει θύμα ή πέφτει συχνά θύμα spamming ή απευθύνεστε σε όλη την Υφήλιο και θέλετε να μειώσετε τον χρόνο απόκρισης της ιστοσελίδας σας σε άλλες Ηπείρους διαφορετικές με την ήπειρο που έχει έδρα ο web server σας.

Άμα σας άρεσε το άρθρο, μπορείτε να κάνετε like, share, tweet και google plus ή να αφήσετε ένα σχόλιο με την άποψη σας κάτω από αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ!

Δείτε περισσότερα για το web hosting:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

Μενού
Shares