ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ GOOGLE

Αυξήστε την επισκεψιμότητα κατά 1200%!

WEBSITE REDESIGN-WEB-DESIGN-1

Τo SEO ξεκινάει από το Web Design

Ένα από τα πολλά λάθη που θέλω να επισημάνω σε όσους φτιάχνουν το πρώτο τους web site, είναι ότι διαχωρίζουν το SEO από το Web Design ή με άλλα λόγια, θεωρούν ότι το SEO δεν έχει σχέση με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Το πιο συνηθισμένο σενάριο είναι να φτιάξετε ένα νέο site, να απευθυνθείτε σε κάποιον γραφίστα ή προγραμματιστή, να πληρώσετε τα διπλά από όσο κοστίζει, γιατί έτσι συμβαίνει πάντα και μετά να συνειδητοποιήσετε ότι το site σας όχι μόνο δεν εμφανίζεται πουθενά στις μηχανές αναζήτησης , αλλά δεν πρόκειται και να εμφανιστεί ποτέ.

Απεγνωσμένα, παίρνετε τηλέφωνο τον γραφίστα ή τον προγραμματιστή σας και τον ρωτάτε τι να κάνετε για να βρίσκει ο κόσμος το site σας στο ίντερνετ. Επίσης του λέτε ότι έχετε ακούσει κάτι πρόσφατα για το SEO και μήπως πρέπει και εσείς να ασχοληθείτε λίγο με αυτό. Ο γραφίστας σας σας ρωτάει μήπως θέλετε να κάνουμε και SEO;  Εσείς πάνω στην άγνοια σας δέχεστε και πληρώνεται ένα κάρο λεφτά για αυτό εκτός από τον βασικό σχεδιασμό του site.

Δυστυχώς τα ημίμετρα, ή οι ενέργειες που έκανε ο γραφίστας σας δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο χρόνος περνάει, το site σας συνεχίζει να πατώνει  και επειδή ο γραφίστας πνίγεται στην δουλειά να φτιάχνει site νεκροταφεία για άλλους πελάτες που θέλουν και αυτοί να κάνουν site, σας παραπέμπει στο Google Adwords. Ανακουφίζεστε προσωρινά και μετά αρχίζει ένας νέος Γολγοθάς.

Αφού κάθε μέρα ζείτε το όνειρο σας, παίρνετε μια κάποια επισκεψιμότητα. Πληρώνετε 0,50€ το κλικ, με 100 κλικ τη μέρα σας φεύγει ένα 50άρι αλλά έχετε πάρει τις πρώτες σας παραγγελίες, το κόστος όμως είναι υψηλό.

Ξαναπαίρνετε τον γραφίστα σας στο τηλέφωνο και τον ξαναρωτάτε πότε θα βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google χωρίς Google AdWords, και αυτός σας απαντάει ότι σιγά σιγά με τον καιρό, θα δει η Google ότι είστε καλό site, θα σας μάθει ο κόσμος και θα σας βγάλει μόνη της η Google στην πρώτη σελίδα.

Προσωρινά ηρεμείτε κι έτσι έχει περάσει το πρώτο εξάμηνο ζωής του πρώτου σας site στο ίντερνετ. Ήρθε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό.

SEO Web Design Απολογισμός Α Εξαμήνου

Έξοδα

Domain name και web hosting 100€

κατασκευή website 1.000€

SEO 500€

Google Adwords 6 μήνες x 1.500=9.000€

Σύνολο 10.600€

Έσοδα

5 παραγγελίες το μήνα x 200=1.000€

6 μήνες

Σύνολο: 6.000€

Καθαρή θέση: -4.600

Αυτή είναι μια συνηθισμένη εικόνα ενός νέου website που δεν έχει σχεδιαστεί με βάση το SEO, αλλά με βάση το τι πιστεύετε εσείς με τον γραφίστα σας. Είναι ένα πείραμα που δεν οδηγεί πουθενά.

Το πρώτο εξάμηνο μπήκατε μέσα μόνο 4.600 € και έτσι αποφασίζετε ότι είναι ασύμφορο το Google Adwords. Στο παραπάνω ποσό δεν προσθέτουμε την προσωπική εργασία, το χρόνο και την αγωνία σας και την καθημερινή ενασχόληση με το site για να δείτε που βρίσκεται στη Google.

Οπότε ποντάρετε στο ότι το site σας μετά από 6 μήνες έγινε γνωστό, οι πελάτες σας σας έμαθαν πια και η Google σίγουρα θα σας ανέβασε θέσεις. Δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνετε το Google Adwords. Θα σας βρίσκουν όσοι θέλουν από την Google απευθείας. Και η επισκεψιμότητα πέφτει κατακόρυφα.

Οι παραγγελίες σας από το ίντερνετ πέφτουν στο μηδέν. Περνάει ένας μήνας χωρίς να έχετε ούτε μια παραγγελία από το ίντερνετ. Το δεύτερο μήνα κάποιος πελάτης που είχε αγοράσει ένα εξάμηνο πριν από το ίντερνετ σας ξαναπαραγγέλνει! Θρίαμβος. Περνάνε ακόμα 4 μήνες και τελικά παίρνετε ακόμα μια παραγγελία από έναν γνωστό σας που ήξερε το domain name σας και το έβαλε στη Google.

Σύνολο 2 παραγγελίες από το ίντερνετ. Πάμε για τον δεύτερο απολογισμό εξαμήνου.

SEO Web Design Απολογισμός Β Εξαμήνου

Έξοδα

0

Έσοδα

2 παραγγελίες x 200 = 400 ευρώ.

Καθαρή θέση 400 ευρώ.

Τουλάχιστον δεν μπήκατε μέσα αυτό το εξάμηνο. Όμως ένα χρόνο μετά έχετε ψυλιαστεί τη δουλειά ότι κάτι τρέχει, κάτι συμβαίνει με το ίντερνετ και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Επίσης έχετε αρχίσει να ψάχνεστε και να σκαλίζετε το θέμα SEO.

Πατάτε στη Google τη λέξη SEO και χιλιάδες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια, άγνωστες λέξεις όπως το onpage optimization, backlinks, authority pages, blog, περιεχόμενο και black hat seo σας έρχονται στο νου. Επειδή δεν καταλαβαίνετε και πολλά, παίρνετε στο τηλέφωνο τον μόνο ειδικό που ξέρετε για το ίντερνετ, τον γραφίστα σας και τον ρωτάτε τι είναι όλα αυτά.

Έκπληκτος, αντιλαμβάνεστε ότι ο γραφίστας σας έχει πλήρη άγνοια από όλα αυτά που του λέτε γύρω από το SEO. Άλλωστε έχει πολύ δουλειά με το να κατασκευάζει sites για σοβαρές επιχειρήσεις και δεν έχει χρόνο να ασχολείται με χαζομάρες. Αυτά είναι για πιτσιρικάδες και για τους αργόσχολους. Σας συμβουλεύει επίσης να ξαναμπείτε στο Google Adwords για να ξαναβγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και πως ο λόγος που δεν είστε σήμερα στην πρώτη σελίδα της Google είναι επειδή κόψατε το πρόγραμμα στη μέση.

Μετά από ένα χρόνο στο ίντερνετ, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να βρείτε έναν άλλο γραφίστα πιο ενημερωμένο για τη Google που ίσως θα πρέπει να ξέρει άλλους τρόπους και άλλα κόλπα για να βγείτε στη Google από το να πληρώνετε ένα κάρο λεφτά στο Adwords.

Συνάμα, έχετε κάνει την έρευνά σας και έχετε δει πως για τις λέξεις κλειδιά που βάζατε στη Google, άλλα site είναι στην πρώτη σελίδα και μάλιστα είναι site ανταγωνιστών σας που σας κλέβουν την δουλειά!

Μπαίνετε έντρομοι στα site των ανταγωνιστών και βλέπετε ότι δεν διαφέρουν από το δικό σας site. Όμως κάτι έχουν κάνει διαφορετικό από εσάς και αυτοί είναι στην πρώτη σελίδα της Google και εσείς δεν είστε. Τι έχετε κάνει λάθος;

Εν τέλει αφού σκαλίζετε το θέμα SEO για κανέναν μήνα, πέφτετε και σε ένα site που λέγεται ParaMarketing. gr Είναι ένα site με πολύ πράμα γύρω από το SEO και το πιο παράξενο ακόμα είναι ότι παρέχονται όλα δωρεάν. Το πιο αστείο είναι ότι βλέπετε έναν τύπο σε μερικά βίντεο να σας λέει πως να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και μπορείτε να το πετύχετε αν γραφτείτε στα μαθήματα SEO αξίας 129€, εντελώς δωρεάν!

Γράφεστε στα μαθήματα, βλέπετε μερικά βίντεο, αλλά δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Έτσι αποφασίζετε να πάρετε σε αυτόν τον τύπο τηλέφωνο.

Μετά από 60 λεπτά τηλεφωνική συνομιλία με τον ParaMarketing, έχετε πια καταλάβει ότι το SEO δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι όλα αυτά που υποψιαζόσασταν όλο αυτόν τον καιρό συμβαίνουν και ότι έπρεπε να είχατε συναντήσει αυτόν τον τύπο ένα χρόνο πριν. Έτσι θα γλιτώνατε όλα αυτά τα έξοδα και την ταλαιπωρία.

Τώρα όμως για να διορθώσετε την κατάσταση θα πρέπει να βάλετε πάλι το χέρι στην τσέπη. Για να βγει το site σας στην πρώτη σελίδα της Google χρειάζεται ανακατασκευή. Το web redesign κοστίζει πάλι 1.000€ για το site σας. Επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε τα πάντα, domain name, hosting και να πάτε από το Joomla που ήσασταν στο WordPress που ενώ μέχρι χθες ξέρατε ότι ήτανε blog και όχι site τώρα διαπιστώνετε με έκπληξη ότι είναι και site, e-shop και μάλιστα βγαίνει πρώτο στη Google!

Τώρα όμως είστε σκεπτικιστής, έχετε καεί από το ίντερνετ και την τεχνολογία και πρέπει να είστε προσεκτικοί. Πως θα εμπιστευτείτε ξανά κάποιον γραφίστα;

Η απόφαση σας κρέμεται στην κόψη ενός ξυραφιού. Τα email από το ParaMarketing συνεχίζουν να έρχονται. Μετά βλέπετε ότι το ParaMarketing είναι παντού, στο facebook, στο twitter, στο google plus. Κάθε μήνα καινούρια θέματα και βίντεο βγαίνουν στο προσκήνιο και υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Ο κόσμος το έχει βούκινο και σεις κρυφό καμάρι. Μάλλον συμπεραίνεται πρέπει να είναι πολύ επαγγελματίας γραφίστας αυτός ο ParaMarketing.

Τελικά το πήρατε απόφαση, θα ξεκινήσετε ακόμα μια φορά στο ίντερνετ από το μηδέν, όμως αυτή τη φορά θα το κάνετε σωστά και δεν θα πέσετε στα λάθη του παρελθόντος.

Αγοράζετε λοιπόν ένα πακέτο SEO Redesign, παίρνετε και ένα νέο domain name με τη λέξη κλειδί μέσα, νέο hosting στην Ελλάδα και ξεκινάτε να μαθαίνετε WordPress.

Μετά από 1 μήνα το e-shop σας έχει πάρει μια νέα μορφή. Αρχίζουν να έρχονται οι πρώτοι πελάτες και τα πρώτα τηλέφωνα και η πρώτη παραγγελία σας. Συνεχίζεται δυναμικά με τα social media, το facebook, παντού.

Σε 3 μήνες είστε στην δεύτερη σελίδα της Google για την κύρια λέξη κλειδί, ενώ για πολλούς κωδικούς προϊόντων βγαίνετε στην πρώτη θέση!

Τα τηλέφωνα χτυπάνε ασταμάτητα και πλέον αισθάνεστε τον αέρα της επιτυχίας στο ίντερνετ να σας ανεβάζει τη διάθεση. Έτσι έφτασε η ώρα του απολογισμού εξαμήνου.

SEO Web Design Απολογισμός Γ εξαμήνου

Έξοδα

domain name και hosting 100€

eshop SEO redesign 1000€

Σύνολο 1.100€

Έσοδα

3 παραγγελίες x200 € = 600 x 6 μήνες =3.600€

Καθαρή θέση 2.500€

Αισθάνεστε ότι το site σας δεν χάνει λεφτά. Με νέες ιδέες αποφασίζετε να προσωρήσετε βαθύτερα στο SEO και το ίντερνετ μάρκετινγ. Δημιουργείτε την πρώτη σας λίστα email marketing με το aweber, φτιάχνετε τα πρώτα σας βίντεο και τα ανεβάζετε στο YouTube. Το traffic αυξάνεται και οι πωλήσεις σας μεγιστοποιούνται!

Τώρα το e-shop σας έχει περισσότερα από 1.000 προιόντα και είστε στην πρώτη σελίδα της Google. Ο στόχος επιτεύχθει!

Πάμε για τον απολογισμό του τέταρτου εξαμήνου!

SEO Web Design Απολογισμός Δ εξαμήνου

Ανανέωση site 500 προϊόντα 1000, τα υπόλοιπα τα περάσατε μόνοι σας

Aweber 6 μήνες 90€

Συμβόλαιο Συντήρησης SEO 100×6=600€

Σύνολο 1690

Έσοδα

7 παραγγελίες το μήνα x 300=2.100×6=12.600

Καθαρή θέση 10.910€

Το site σας έγινε κερδοφόρο και κάθε μήνα η κίνηση και οι παραγγελίες σας αυξάνονται.

Ένα άλλο γεγονός που σας έχει διευκολύνει πάρα πολύ στη διαχείριση του WordPress e-shop σας είναι ότι αυτός ο ParaMarketing έχει ότι πληροφορία ψάχνετε σε βίντεο στο site του. Έτσι απλώς ξαναβλέπετε το βίντεο και ξέρετε τι χρειάζεται να κάνετε κάθε φορά. Έχετε μάθει πολλά πράγματα και το σημαντικότερο όλων είναι ότι πλέον γνωρίζετε τι χρειάζεται να κάνετε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και όσο θα το κάνετε θα είστε εκεί!

Κι όλα αυτά γιατί το SEO ξεκινάει από το Web Design!

Αν και πάλι φίλοι μου δεν πειστήκατε από την παραπάνω ιστορία η οποία είναι πραγματική, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μόνοι σας τις υπηρεσίες μου. Έχω φτιάξει από το 2000 πάρα πολλά sites που έχουνε βγάλει χιλιάδες ευρώ! Ακόμα και σε εποχές που δεν υπήρχε ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, εγώ και η ομάδα μου καταφέρναμε να κάνουμε πωλήσεις 100 και 150 χιλιάδων ευρώ από το ίντερνετ!

Ξεκινήστε σωστά το site σας με ένα σωστό SEO Web Design σήμερα. Επιλέξτε μια από τις υπηρεσίες SEO Web Design.

SEO Web Design Πηγές

Μάθετε περισσότερα για το SEO Web Design από έγκυρα ξένα authority sites:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares