ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ GOOGLE

Αυξήστε την επισκεψιμότητα κατά 1200%!

facebook-branding

Τι έκανα τα 3.000€ που γλίτωσα από το Facebook!

Γεια σας φίλοι μου, μετά από το προηγούμενο επαναστατικό αλλά αληθινό άρθρο Γιατί έκοψα τη διαφήμιση στο facebook εξήγησα τους λόγους που με οδήγησαν στο να αποχαιρετίσω το Facebook ως μέσο διαφημιστικής προβολής για πάντα.

Αν και μετά από αυτήν την απόφαση μου, πολλές φορές μπήκα στον πειρασμό να ξαναξεκινήσω μια μικρή διαφημιστική καμπάνια του τύπου να βάλω 5 ευρώ για μια μέρα, κατάφερα και συγκράτησα τον εαυτό μου και δεν το έκανα.

Έτσι έχει εξοικονομήσει από τον προϋπολογισμό μου 3.000€ το χρόνο τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν με κάποιον άλλον τρόπο ποιο αποδοτικό για την προώθηση της ιστοσελίδας μου στο ίντερνετ και την εξεύρεση νέων πελατών.

Μέχρι στιγμής έχω καταγράψει αλλά και έχω ξεκινήσει να εφαρμόζω εναλλακτικούς και διαφορετικούς τρόπους προώθησης. Φαντάζομαι θα έχετε όλοι την ευγενή περιέργεια να μάθετε τι θα έκανα ή μάλλον τι θα τα κάνω τα λεφτά.

Επειδή θέλω και γω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας θα σας το αποκαλύψω. Διαβάστε παρακάτω.

Το δουλεύει σήμερα στο ίντερνετ;

Αρχικά έπρεπε να βρω τι δουλεύει σήμερα στο ίντερνετ, στο SEO και στην προώθηση ιστοσελίδων και να αξιολογήσω την απόδοση του και φυσικά σε ποια προτεραιότητα θα βάλω το κάθε τι.

Επειδή ασχολούμαι κάθε μέρα με την προώθηση ιστοσελίδων και το SEO, και τρέχω αρκετές εκστρατείες SEO για τους πελάτες μου, έχω κάποια άποψη πάνω σε αυτό το θέμα. Έτσι έκανα μια λίστα με βάση δύο βασικά κριτήρια:

 • το τι πιστεύω ότι ψάχνει το αγοραστικό κοινό μου στο ίντερνετ και
 • ποιο είδος κίνησης από το ίντερνετ φέρνει τις περισσότερες μετατροπές επισκεπτών σε πελάτες.

Επειδή δεν υπήρχε πολύς χρόνος για να κάνω εκτενή ανάλυση, έκανα ένα μικρό brainstorming μόνος μου και κατέληξα στην παρακάτω λίστα:

 • Περισσότερο ποιοτικό περιεχόμενο που να καλύπτει πιο πολλές ανάγκες και λέξεις κλειδιά
 • Περισσότερα τεχνικά αλλά και πληροφοριακά άρθρα γύρω από το SEO και το Web Design
 • Περισσότερα backlinks και social media profiles φτιαγμένα με το χέρι
 • Γενικά βελτίωση της ορατότητας στις μηχανές αναζήτησης
 • Βελτίωση του γραφικού περιβάλλοντος της ιστοσελίδας μου
 • Πιθανών ένας διαγωνισμός για δωρεάν παροχή υπηρεσιών SEO σε μηνιαία βάση για να μπορέσω να ενεργοποιήσω την μεγάλη κοινότητα χρηστών και πελατών γύρω από το site μου

Για να τα συνοψίσω η βασική ιδέα ήτανε να αυξήσω τις προσπάθειες μου και τις εκστρατείες μου στο SEO για να βελτιώσω την κατάταξη μου στη Google μέσα από περισσότερο περιεχόμενο και backlinks δημιουργημένα με το χέρι.

Επίσης θα έπρεπε να κεντρίσω το ενδιαφέρον των εν δυνάμει πελατών μου για να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες SEO που παρέχω μέσα από μια προωθητική ενέργεια που ήτανε ο διαγωνισμός SEO για δωρεάν υπηρεσίες SEO αξίας 200,00€ το μήνα.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, αποφάσισα να προσλάβω δύο άτομα που να έχουνε σχέση με το Web Design τα οποία θα με βοηθάνε στα γραφικά, στην κατασκευή ιστοσελίδων και στην παραγωγή καλύτερου και περισσότερου περιεχομένου για τους εν δυνάμει πελάτες μου.

Σίγουρα, ο προϋπολογισμός των τριών χιλιάδων ευρώ δεν καλύπτει το εργατικό κόστος αλλά μέσα στην αναδιοργάνωση των προωθητικών μου ενεργειών αποφάσισα να εστιαστώ στο χειρόνακτο και ποιοτικό SEO και έτσι αποφάσισα να αυξήσω λίγο τους προϋπολογισμούς μου για να παρέχω όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες.

Αν και για την παραγωγή περισσότερου περιεχομένου είχα τους ενδοιασμούς μου αφού πάρα πολλοί επαγγελματίες -που μόνο κατά όνομα είναι επαγγελματίες στο χώρο- έχουν βρει την χαρά τους και έχουν μάθει τη δουλειά μέσα από την ιστοσελίδα μου και τα πολλά εκπαιδευτικά βίντεο και άρθρα που πλουσιοπάροχα δημοσιεύω.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να παράγω σωστό και ποιοτικό περιεχόμενο για τους υποψήφιους πελάτες και για αυτούς που δεν έχουν τον χρόνο αλλά έχουν τα χρήματα για να επενδύσουν σε ένα επαγγελματικό site που θα βγαίνει πρώτο στις μηχανές αναζήτησης.

Περισσότερο χειρόνακτο ποιοτικό SEO

Η Google και όλες οι μηχανές αναζήτησης επικροτούν το ποιοτικό, καλοσχεδιασμένο και χρήσιμο περιεχόμενο. Όμως ακόμα τα ισχυρότερα σήματα κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης είναι και θα συνεχίσουν να είναι τα backlinks, οι σύνδεσμοι που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας.

Έτσι θα έπρεπε να διατηρήσω και να αυξήσω τον αριθμό των backlinks που έχω να δείχνουν προς την ιστοσελίδα μου με το να ανοίξω νέα προφίλ σε social media sites, WEB 2.0 sites, Wikis, Forums και Business Directories.

Η δημιουργία ποιοτικών backlinks απαιτεί χρόνο και δεν μπορεί να γίνει σωστά παρά με ανθρώπινο χέρι για αυτό άλλωστε και πολλοί την αποφεύγουν με καταστροφικές συνέπειες για την ιστοσελίδα τους.

Η μη ενασχόληση με τη δημιουργία ποιοτικών backlinks σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google με ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά και σίγουρα επειδή δεν θα έχετε καθόλου οργανική επισκεψιμότητα θα αναγκαστείτε να στραφείτε σε ασύμφορες και ακριβές διαφημιστικές καμπάνιες τύπου AdWords και Facebook Ads.

Το πρόβλημα όμως της έλλειψης οργανικής επισκεψιμότητας παραμένει και δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί από μόνο του αν δεν ασχοληθείτε εσείς μαζί του και δεν κάνετε κάτι. Τι μπορείτε να κάνετε; Να αναθέσετε σε μια εταιρεία SEO την δημιουργία ποιοτικών backlink προς την ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά σήμερα κιόλας.

Καλύτερο μοναδικό Web design

Το Web Design είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην επιτυχία μιας ιστοσελίδας στο ίντερνετ. Έτσι όσο πιο καθαρό και πιο σωστά στημένο είναι ένα site από άποψη μάρκετινγκ και SEO, τόσο πιο πολλές πιθανότητες επιτυχίας έχει.

Με το να επενδύσω σε ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα σε περισσότερους Web Designers ή Προγραμματιστές έδειξα αμέσως πως για λειτουργήσει ένα site σωστά στο ίντερνετ και να φέρει αποτελέσματα χρειάζεται ανθρώπους και μάλιστα ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι στην δημιουργία ιστοσελίδων, στη συντήρηση ιστοσελίδων και στην προώθηση ιστοσελίδων.

Λανσάρισμα του ηλεκτρονικού περιοδικού Pmar.gr

Ένα πολύ μεγάλο βήμα είναι η δημιουργία και το λανσάρισμα του ηλεκτρονικού περιοδικού Pmar.gr με θεματολογία γύρω από το SEO, το WordPress, το Web design και το μάρκετινγ στο ίντερνετ.

Ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό ήτανε γιατί ήθελα να φιλοξενήσω και άλλα θέματα από άλλους αρθρογράφους σε διαφορετικό ύφος και με διαφορετικά call to actions σε σύγκριση με το ParaMarketing.gr

Και επειδή το είχα δοκιμάσει στο παρελθόν, το guest posting δεν ωφελεί το ήδη υπάρχον site σας όταν δεν υπάρχει κοινή γραμμή και σωστή κατεύθυνση των επισκεπτών στις εσωτερικές σελίδες που θέλετε. Στην ουσία, αν δεν εστιάσετε τις δυνάμεις σας ώστε τα δευτερεύοντα άρθρα να δείχνουν στα πυλωνικά άρθρα ή στις σελίδες εγγραφής που έχετε μέσα στο site σας, απλώς βαράτε στον γάμο του Καραγκιόζη!

Ο δεύτερος λόγος που λανσάρισα αυτό το νέο site είναι γιατί ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας είναι να φτιάξετε ακόμα μία ιστοσελίδα.

Δύο ιστοσελίδες τα πάνε καλύτερα στη Google από ότι μια μόνη της γιατί δίνει backlinks η μία στην άλλη. Επίσης τρεις ιστοσελίδες είναι καλύτερες από δύο, τέσσερις από τρεις και πάει λέγοντας.

Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό οποιουδήποτε Private Blog Network ή PBN.

Επειδή στην πορεία μου ως επαγγελματία στο SEO έχω φτιάξει πολλά PBNs γνωρίζω τη δύναμη τους και τον λόγο ύπαρξης τους. Έτσι άμα έχετε ήδη μια ιστοσελίδα και θέλετε να την προωθήσετε στις μηχανές αναζήτησης, ο καλύτερος τρόπος είναι να φτιάξετε ακόμα μία ή άμα έχετε πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, να δημιουργήσετε το δικό σας PBN.

Τι σας συμβουλεύω να κάνετε για να ανεβείτε στη Google

Αντί επιλόγου θα ήθελα να σας δώσω τρεις βασικές συμβουλές για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας στο ίντερνετ μακροπρόθεσμα.

Πρώτον, σταματήστε να ασχολήστε με τη διαφήμιση στo ίντερνετ και θέστε ως προτεραιότητα το SEO της ιστοσελίδας σας. Καλή είναι και η διαφήμιση, χρήσιμη είναι αλλά η νούμερο ένα πηγή επισκεψιμότητας θα πρέπει να είναι οι οργανικές επισκέψεις από τη Google γιατί αυτές φέρνουνε τις περισσότερες μετατροπές επισκεπτών σε πελάτες.

Δεύτερον, θα πρέπει να επενδύσετε στην ιστοσελίδα σας στην τακτική της ανανέωση περιεχομένου, συγγραφή άρθρων στο blog και φυσικά στην παραγωγή χρήσιμου περιεχομένου για τους χρήστες. Το καλύτερο είναι να συνεργαστείτε με ένα επαγγελματικό δημιουργικό γραφείο, δεν θέλω να προωθήσω πάλι εμένα, που θα σας κάνει σωστή και επαγγελματική δουλειά.

Τρίτον, φτιάξτε ακόμα μία ιστοσελίδα για να προωθήσετε την αρχική σας ιστοσελίδα ή επειδή η πρώτη ιστοσελίδα δεν καλύπτει τις ανάγκες σας.

Πιστεύω να σας κάλυψα και να πήρατε το μήνυμα ότι η ιστοσελίδα σας είναι σήμερα μια ηλεκτρονική επιχείρηση και για να πάρει σάρκα και οστά χρειάζεστε το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δείτε περισσότερα για την διαφήμιση και το SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ιστοσελίδας ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για web design ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

6 Σχόλια. Leave new

 • Χρηστης Ανώνυμος
  20 Αυγούστου 2017 2:59 μμ

  Γειά σας. Είμαι ένας αντι-SEO. Επιδιωξη μου ειναι να “μην με βγαζει στην αναζητηση το google”. Επομένως: Τρώει πόρτα το google μεσω robots.txt και .httaccess Δεν χρησιμοποιω gmail , hotmail, outlok.com. facebook, twitter, android κινητο ή tablet. Δεν υπάρχει ούτε μία φωτο μου στο ιντερνετ. Οταν χρειαζομαι εμαιλ, κατασκευαζω μιας χρησης τα οποια στη συνεχεια ακυρωνω. Δεν με ενδιαφερει η προβολή μου στο google, τα λινκ των ιστοσελιδων μου τα δίνω προσωπικα σε γνωστους και φιλους μονο. Μπλοκάρω τις σελιδες που δε θελω να ανοιγουν στο pc μου, χρησιμοποιώ αρχειο hosts. ( πχ αν πληκτρολογησω facebook, μου βγαζει μυνημα οτι η σελιδα δεν υπαρχει ). Δεν χρησιμοποιω ον-λαιν συναλλαγες, δε χρησιμοποιω blogspot, wordpress κλπ. Δεν με endiaferei η επισκεψιμοτητα, δεν χρησιμοποιω μετρητες επισκεψεων. ( Το ονομα και το email που αναφερω εδω δεν υπαρχει, απλα ειχε αστερισκο * . Η ιστοσελιδα υπάρχει και είναι ασφαλης. https://e.ezyro.com

  Απάντηση
 • Αγαπητέ Γιάννη, γειά σου.
  Διάβασα πρόσφατα σε ένα άρθρο από το Serach Engine Land ότι η Google μπορεί να τιμωρήσει την πρακτική των PBN.

  Πως το αντιμετωπίζεις αυτό;

  Πηγή: https://searchengineland.com/google-targets-sites-using-private-blog-networks-manual-action-ranking-penalties-204000

  Απάντηση
  • Το έχω διαβάσει και εγώ. Η διαφορά μου με αυτούς είναι ότι κάθε site είναι διαφορετικό και περιέχει διαφορετικά links εισερχόμενα και εξερχόμενα και διαφορετικά άρθρα σε αντίθεση με τα PBN που έχουν ίδια άρθρα ακριβώς και ίδιο link profile.

   Απάντηση
 • Γεώργιος Καϊμακάς
  22 Αυγούστου 2016 4:35 μμ

  Είσαι κορυφή Γιάννη.Διαβάζω τα άρθρα σου ανελλιπώς και ότι μπορώ από αυτά που γράφεις τα εφαρμόζω.Τώρα όσο αφορά το facebook δεν θα διαφωνήσω με αυτά που γράφεις πλην όμως εξακολουθεί να είναι το πιο μαζικό μέσο το πιο εύκολο και δείχνει οικονομικό διότι τα λεφτά στα παίρνει λίγα-λίγα και δεν μας φαίνονται.Συνέχισε για να βοηθάς και εμάς. Όταν έρθει η ώρα να είσαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε. Για τον διαγωνισμό εγώ δεν έχω καμία τύχη.

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares